4 keskmist keedetud kartulit
4 keedetud muna
2 salatisibulat
2 keskmist keedetud peeti
2-3 hapukurki
4 tk heeringafileed
500 g hapukoort
220 g majoneesi
Valmistusviis
- Keedetud kartul ja peet riivida keskmise riiviga.
- Salatisibul, hapukurk ja munad hakkida.
- Kui soovitakse tugevamat sibulamaitset, kasutada harilikku mugulsibulat.
- Heeringas puhastada ja hakkida.
- Soovitav on kasutada sirge serva ja lameda põhjaga klaasanumat.
- Toiduained lao kihiti.
- Põhja katab riivitud kartul, peale kiht heeringaid, siis sibul, seejärel kas hapukurk või peet, olenevalt sellest, millist maitset rohkem pooldatakse.
- Sellises järjekorras laduda anum kuni kolmveerandini, jättes ruumi hapukoorele ja majoneesile.
- Koor ja majonees segada ja valada peale.
- Enne kastme valamist oleks soovitav sibulad jätta pealmiseks kihiks.
- Kui kaste on peale valatud, uuristada puust orgiga või vardaga õhuaugud, et kaste saaks sügavamale valguda.
- Jätta külmkappi tõmbama 2-3 tunniks.
- Soovi korral võib kaunistada maitserohelise ja munaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar