Traditsiooniliselt serveeritakse ürdiželeed mitmesuguste lihatoitudega, klassikaline piparmündiželee, mis sobib eriti hästi lambaprae lisandina ja on ka lastele meelepärane.
Koostiained: 1,5 kg ōunu
7 dl vett
1 kimp piparmünti(värsket)
7 dl tavalist veiniäädikat
suhkrut (loe retseptist)
3 spl hakitud väsket piparmünti
toiduvärvi

Valmistamine :
Tükelda õunad ja pane koos piparmündiga kuuma vette keema. Keeda seni, kuni õunad on püreestunud. Lisa veiniäädikas ja keeda 5 minutit. Tõsta sõelale ja lase öö läbi nõrguda. Mõõda vedelik ära ja lisa 75 grammi suhkrut iga dl kohta. Pane vedelik potti ja keeda suurel kuumusel mõned minutid, kuni see hakkab tahenema. Lisa hakitud piparmünt ja toiduvärvi niipalju, et želee muutub roheliseks ja ilusaks. Lase veel korraks keema minna. Vala kuum želee purki ja sulge purk.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar